Wachtwoord Opnieuw Instellen

Uw zoekresultaten
22 mei 2018

Arrels del Vi in l’Escala

Arrels del Vi, een middag Catalaanse wijn proeven

Vakantiehuis l’Escala werd uitgenodigd om naar de “Arrels del Vi” te komen, om (h)eerlijke Catalaanse wijnen en cava’s te proeven. Dat zijn uitnodigingen die wij nooit afslaan!

Je toegangsbewijs voor Arrels del Vi

Arrels del Vi  is een braderie voor wijnen uit de DO Empordà.

Zo’n braderie is een unieke kans om meer dan 100 verschillende wijnen uit het uitstekende Empordà wijn gebied te proeven! De 19 & 20 Mei 2018 editie werd aan de voet van Sant Martí d’Empúries (l’Escala) in een prachtig parkje met dennenbomen gehouden. Op het terrein stonden verschillende vierkante tenten. Daarin boden de verschillende wijnmakers hun wijnen aan. Wat zo’n braderie extra leuk maakt zijn de verschillende tapas en eet tentjes. Regionale kazen, oesters, worsten en nog meer.

Het wijnglas is het entreebewijs

Niks plastic glaasjes, een fraai kristallen glas in een buidel om je nek is je entree bewijs. Hiermee loop je de verschillende tenten af. Overal staan de wijnhuizen om je hun heerlijkste wijnen te laten proeven. Nou spugen wij echt niet in een glas wijn, maar het is verstandiger om na het proeven de wijn uit te spugen. Anders ben je toch wel snel aangeschoten. Volgende keer gaan wij dat dus ook doen 😉 .

Gezelligheid kent geen tijd

We hebben genoten van de verschillende wijnen en cava’s. De mensen die ze maken zijn stuk voor stuk vaklui met een GROOT hart voor hun producten. We hebben een cava geproefd van cellerGerisena en die was de beste champagnes waardig. Een prachtig product.
Cava van celler Gerisena

 

Ostrens, de Oestervrouw van Catalonië

Zeg ken jij de Oestervrouw?!

In Nederland hebben ze Guido de Oesterman, hier is Agustina de Oestervrouw! Op een aangepaste handkar staat een koude teil gevuld met oesters. Agustina opent ze waar je bij staat.

 

Conclusie

Getest en goed bevonden. We waren om 03:00 thuis. Laten we het daar maar bij houden. Bekijk hieronder een fotoimpressie.

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Uitgebreid Zoeken

  • Wachtwoord Vernieuwen

  • Advanced Search