Wachtwoord Opnieuw Instellen

La Molina

26 februari 2018 door vakantie-lescala
het logo van skistation la molina

Skiën in La Molina

La Molina is opgericht in 1909 en is steeds in de voorhoede van de Spaanse skigebieden. Het doet denken aan de Oostenrijkse skistations. 4 Bergwanden met liften om een centraal gelegen dorp met brede en goed geprepareerde afdalingen. Eenmaal aangekomen op de grote parkeerplaats bij de liften zie je dat je in een echt skistation bent aangekomen. Overal ski verhuur, restaurants, hotels en sneeuw. Heel veel sneeuw. Een skipas is bij het verkooppunt tegenover de grote lift te koop. Ze spreken Engels en Frans naast Catalaans en Spaans. De eerste keer dat wij er kwamen was bijna een surrealistische ervaring, we liepen twee uur eerder op het strand van Riells en ineens in de sneeuw. Bizar. Maar wat een ervaring!

Skiën in de Spaanse Pyreneeën – La MolinaSkiën in de Spaanse Pyreneeën

De plattegrond van La Molina

Het skistation bestaat uit zo’n 50 kilometer piste. 25 Ervan zijn makkelijk (blauw), 18 zijn gemiddeld (rood) en 7 zijn lastig tot moeilijk (zwart). In totaal zijn er 16 skiliften die de afdalingen tussen 1700 en 2445 meter hoogte verbinden. In snowpark Alabaus laten de dappersten onder ons hun kunsten zien. Die dapperen zijn niet de minsten: Hier werden in 2011 Wereldkampioenschappen snowboarden gehouden en er wordt nog steeds getraind door de lokale toppers. Voor de geoefende skiër is de vernieuwde Estadi Piste een stevige downhill afdaling, die de afgelopen jaren het decor is geweest van ski en snowboard Wereldbeker wedstrijden. Bekijk de  Pistekaart

Een beetje geschiedenis

Omdat La Molina een van de oudste skigebieden in Spanje is heeft het vaak als eerste geweest die nieuwe wintersport faciliteiten in Spanje introduceerde. Bijvoorbeeld de eerste skilift in Spanje. Of een van de eerste stations die sneeuwkanonnen introduceerde. Dankzij de eerste grote stoeltjeslift kreeg La Molina een innovatieve naam in Spanje. Naast de prachtige faciliteiten, heeft La Molina een gezellig klein centrum. Net als in Vallter2000 zijn er tal van activiteiten voor niet skiënde bergliefhebbers, zoals ski racket tochten, een glijbaan helling om plezier te hebben met het hele gezin of excursies met een pistenbully of sneeuwgroomer.

Kijk eens op hun website of bel: (+34) 972 892 031

 

Masella
  • Uitgebreid Zoeken

  • Wachtwoord Vernieuwen

  • Advanced Search

Geverifieerd door ExactMetrics