Wachtwoord Opnieuw Instellen

Uw zoekresultaten
13 september 2019

Dans de Sardana

Dans de Sardana

Dans de Sardana in de zomer. Op de woensdagavond lijken de Escalencen spontaan te verzamelen op het strand La Platja de los Barques, in het oude stadscentrum van l’Escala. Ook op het plein bij de promenade van de Cala Montgó verzamelen de liefhebbers van deze volksdans. Zodra het orkest inzet beginnen oud en jong hun  pasjes.

De naam van hun dans is Sardana.

De dansers gaan in een kring staan, steken de armen in de lucht en houden elkaars hand vast. Ze volgen een leider die een reeks passen doet. De passen kunnen lang of kort zijn. Lange passen is modern, korte passen is Old Skool. Dat u het maar weet… Wie een foute pas zet, veroorzaakt makkelijk chaos in de kring. Voor een leek is dit een bijzonder moeilijke dans.

Dans als een democraat

Dit zijn espadrilles met veters. Deze hebben een betere grip om de enkel en zijn zeer geschikt voor voor de Sardana.

De sardana is een democratische dans waarbij iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, rang of stand, aan mee doet. Het staat voor de eenheid van het Catalaanse volk. Espadrilles (catalaanse touwschoenen) zijn de traditionele dansschoenen voor de sardana. Koop snel een paar op het plein in het oude centrum van l’Escala.

De danspassen van de Sardana

Oefen en dans als een pro!

Plattegrond van de danspassen van de Sardana
Categorie: Geen categorie
Deel

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Uitgebreid Zoeken

  • Wachtwoord Vernieuwen

  • Advanced Search

Geverifieerd door ExactMetrics