Wachtwoord Opnieuw Instellen

klik om te zoomen
Kaarten aan het laden
We hebben geen resultaten
open de kaart
Uw zoekresultaten
2 mei 2018

Vakantie Villa huur is niet duur!

Een villa huren is niet duur

Wij spreken vaak landgenoten in l’Escala die op vakantie zijn en genieten van een lunch of drankje in het centrum. Als wij vragen waar zij verblijven, horen wij vaak op een van de vele campings die de Baai van Roses rijk is. Maar er zijn er ook die in een hotel verblijven. En dan er zijn de Nederlanders die een vakantiehuis, appartement of villa huren. En zeggen net als wij: Villa huur is niet duur.

We gaan kijken wat 2 gezinnen met ieder 2 kinderen onder de 12 jaar kwijt zijn voor een vakantie van 2 weken in de maand juli. Om geen appelen met peren te vergelijken nemen we een hotel, een huisje op een camping en een villa met zwembad in l’Escala als voorbeeld.

Voorbeeld van kamers huren in een hotel

Een verblijf van 2 weken in Hostal Empuries in de periode 15 juli tot 29 juli kost € 334,29 per nacht. Dat is € 4680,00 voor het verblijf. Dat is dus per gezin. De volledige bedrag voor de twee gezinnen komt dan uit op € 9360,00. Hieronder staat de screenshot (2017) van de website.

hotel prijzen 2017 voor Hostal Empúries

Dit is de “huur” van de kamers. Geen ontbijt, geen lunch en geen avondeten. De kamers zijn mooi ingericht maar het blijven… kamers! Het is de enige plek voor privacy. Een stap de gang in en je moet al rekening houden met andere gasten.

Samenvattend: Het hotel kost € 83.57 per persoon, per nacht.

Voorbeeld van een huisje (Mobile Home) huren op een camping

Camping Cala Montgó prijzen 2017
Voor een gelijkwaardig speelveld kiezen wij Mobile-home 4+2 pax Lux in onze vergelijking. Het hotel biedt 2 kamers in de vergelijking en een villa wel 3 kamers. Dezelfde periode kost op de camping €2319,10. Met twee gezinnen komt dat dan neer op € 4638,20

Camping Cala Montgó Mobil home

Op de camping heeft men, net als in het hotel, zeer weinig privacy. De ruimte blijft krap. Daar tegenover staat dat jonge kinderen niet vermaakt hoeven worden. Ze zullen sneller vriendjes en vriendinnetjes vinden.

Samenvattend: De mobile home kost € 41,41 per persoon, per nacht.

Voorbeeld van een vakantie villa (2017)

Laten we eens kijken of er een villa in ons bestand is met plaats voor 8 personen. Villa Naranja in l’Escala ligt op de westzijde van de heuvel Puig Sec. Het heeft 4 slaapkamers, 4 badkamers en een privé zwembad. Het is vrijstaand en er is een prachtig uitzicht over l’Escala, een deel van de Baai van Roses en de Pyreneeën. Er is een goed geoutilleerde keuken en buiten staat een barbecue. Dankzij de omheining is er veel privacy. Wij verhuren dit vakantiehuis voor € 4872,00. Dat is € 43,50 per persoon.

Villa Naranja in l'Escala met het privézwembad op het westen

Moraal van het verhaal

Op vakantie gaan vraagt om een behoorlijk budget. Daarom is het heel belangrijk te bekijken wat de meeste “waar voor het geld” is. Met de vergelijking hierboven blijkt een villa voor 2 gezinnen het meeste te bieden. Luxe, privacy en ruimte. De keuken is altijd goed uitgerust (u hoeft niet altijd uit eten) en meestal is er een afwas machine.

Wij van WC-eend adviseren …

Ondanks niet als de bekende reclame over te willen komen, kunnen wij niet anders dan concluderen dat een vakantiehuis huren in l’Escala een relatief goedkope manier van vakantie houden is. Team Vakantiehuis l’Escala kan u adviseren bij het maken van een keuze. Een herinnering: Grotere vakantiehuizen / villa’s worden vroeg geboekt door mensen die dit al weten.

Deel

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Uitgebreid Zoeken

  • Wachtwoord Vernieuwen

  • Advanced Search